NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #100503

Pittsburghs slutspelschanser.
Jag tror inte de är lika körda som alla säger. Är Kovalev, Straka och Lemieux någorlunda skadefria så kan det gå vägen. De har en hel drös med unga talangfulla spelare. Morozov och Hrdina har redan slagit igenom. Andra unga lovande spelare är: Beech, Kraft, Petersen, Robitaille, Lacouture och Nimeinen offensivt. Ference, Rozival, Melichar och årets fjärdeval Ryan Whitney på backen. Alla dessa har chansen att bli riktigt hyfsade NHL spelare. Framförallt Kraft, Whitney och Beech spås en bra framtid. Personligen tycker jag det ska bli väldigt kul att se Randy Robitaille under den kommande säsongen. Hans fjolårsresultat, 30 poäng på 40 matcher, i ett Pittsburgh som då hade gett upp imponerar stort. Förutom de ovan nämnda backarna har Pittsburgh även ett hyfsat backpar i Hasse Johnson och Janne Laukkanen. Bergevin och Ference duger också. Om Pittsburgh lyckas signa Melichar och Rozsival och om de fortsätter gå framåt som de gjorde ifjol så ser det nästan hyfsat ut defensivt. :)
Målvaktssituationen är inte oroväckande. Hedberg låg ifjol väldigt bra till statistikst sätt (2a i shotouts bl,a.) innan Pittsburgh rasade under säsongens andra halva. Deras powerplay kommer som vanligt vara farligt.
Sammanfattning: Om förstakedjan får vara friskare än ifjol och om åtminstone ytterliggare 2-3 av de yngre spelarna kliver fram som Hrdina och Morozov gjorde ifjol så kan det gå vägen. OBS: Nu var jag ganska optimistisk :)
Kan ju avlsutningsvis säga det att deras resultat rent sportsligt inte spelar någon roll alls om de inte får en ny arena inom kort. Får de inte det kommer laget inte vara kvar i Pittsburgh...
Kommentera