NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1036858

Sv: Matchtråd
Poffa: Knappast i situationer där enbart en annan spelares rörelse är vad som styr en killes klubba mot en motståndare. Om sanningen var i lag med ditt resonemang skulle spelare medvetet kunna putta/trycka/rikta motståndarklubbor mot lagkamraters huvuden för att dra utvisningar. Hur långsökt det än låter.

Om händelsen i fråga är jag osäker, vilket jag också sa. Jag vet inte om en Rangersspelares rörelse helt och hållet var vad som styrde Malones klubba mot Drurys ansikte, även om jag uppfattade det så vid första anblicken(hittar heller ingen video på det, någon som har?). Dock tror jag ändå inte Rangers 12%iga PP hade vänt matchen åt dem i det läget.

I övrigt håller jag med om att Pens inte kan klaga på domsluten igår.

I serien i stort har det varit lika dåligt åt båda hållen dock, och Pittsburgh har utan tvekan varit matchseriens bättre lag, så jag ställer mig frågande kring reaktionerna varje gång just Pittsburgh drar fördel av ett domslut.

Kan det vara Crosbyagget eller hypen kring laget rent generellt som gör dem impopulära? Antagligen är det väl bara att Rangers har väldigt många svenska fans iom. Lundqvist och att de är ett klassiskt lag, och de gör sig påminda på nätet och andra forum.

Rangers fick t,ex ett mål godkänt trots att det gjorde med hög klubba. Avery körde upp klubban i ansiktet på en liggande Crosby, och matchen efter slashade han den samme över handleden då de var utanför spelet utan att någon av incidenterna ledde till utvisning. I match två åkte Gill på en interference liknande den Straka fick i match ett, men det blev inget gnäll/ramaskri över den situationen, eftersom Rangers, till skillnad mot Pens vid Strakas (för övrigt solklara) interferece, inte gjorde mål under det numerära överläget.

Rangers hade sammanlagt 26 PPs under matchserien och Pens 23. Skillnade låg i hur dessa lagen förvaltades. Rangers målade på 12% av sina chanser i PP jämfört med Pens 22%.

Hade det inte varit för Lundqvist hade matchserien varit än mer ojämn.
Kommentera