NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1042219

Sv: Stanley Cup 08
Jompe: Lemieux spelade 91 mestadels med Recchi och Stevens. Är jag inte helt ute och cyklar så var andrakedjan Mullen - Francis (efter att han anlände) - Jagr.

92 ersattes Recchi i förstakedjan av Tocchet. Andrakedjan var då fortfarande den från 91. I slutspelet var Mullen skadad dock så stundtals tror jag de körde Stevens - Lemieux - Jagr som förstakedja.

Pittsburghs bästa lag på pappret under gulderan var nog det 92/93, fast de åkte oväntat ut mot Islanders i slutspelet. Jäklar vilken trupp det var. De hade Lemieux, Stevens, Tocchet, Murphy, Fancis, Jagr, Mullen, McEachern, Samuelsson*2 och Barrasso i mål...

Francis - Lemieux - Jagr användes främst under säsongen 95/96. Just det laget samt Pittsburgh anno 00/01 är bevis på hur man inte går till final med för dåliga backar. Båda årgångarna hade en och en halv till två stjärnkedjor, ingen bredd på backsidan och stupade i konferansfinalen. Det är lite surt då de båda de åren fått möta Colorado i vad som nog hade blivit jäkligt underhållande finalserier innehållandes flera av världens då absolut bästa forwards. Dock hade nog Avs vunnit både gångerna med tanke på överlägsen backbredd och Roy i målet.

Självklart kanske de spelade ihop ibland redan 91, i PP, tillfälligt osv, men den kedjan användes inte konturnerligt föräns säsongen 95/96, som sagt.
Kommentera