NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #111206

Tippning av poängligan.
Det är ju extremt svårt att säga. Jag menar, vem hade tippat Iginla, Näslund, Bertuzzi och Sundin som topp fyra förra säsongen?
Jag tänker iallafall göra ett försök bara för skojs skull.

1. Jagr, 115 poäng. (Han får det han vill...Caps har tradat till sig Lang och Jagr's gamle vapendragare Miller. Fråga mig inte varför men Jagr älskar Kip Miller. Jagr gick också väldigt bra på slutet av förra säsongen tillsamans med Zubrus. Han borde ha lite revanschlust i kroppen.

2. Forsberg, 110 poäng. Han är helt skadefri och i toppform. Hoppas de har kvar han som left wing istället för center. Ska Foppa någon gång vinna Art-Ross är det denna säsong. Det har aldrig sett så bra ut.

3. Bure, 105 poäng. Han är nästan alltid i topp räknat i poängsnitt, har en tendens att vara lite vek bara. I Rangers kommer han att passa perfekt tror jag. Det gjorde han iallfall under de 12 matcher han hann spela där förra säsongen.

4. Lemieux, 95 poäng. Spelar 55-60 matcher och kommer prestera de bästa resultat en 37åring någonsin lyckats med i NHL. Det ser dock lite tunt ut med medspelare...jag hoppas verkligen Morozov tar ytterliggare några steg framåt.

5. Sakic, 90-95 poäng. Kommer inte vara lika hårt bevakad nu när Foppa är tillbaka. Han kommer iallafall inte göra lika lite poäng som under förra säsongen.


Sen har vi ju Näslund, Iginla, Kovalev, Bertuzzi och Lindros (som säkert blir farlig med Bure). Jag tror dock inte de är med i topp 5 om de som jag listat ovan får vara någorlunda skadefria.

Sen kanske jag varit snål med poängen. Jagr och Sakic låg ju båda runt 120 poäng förr-förra säsongen. Lemieux's snitt den säsongen behöver jag ju inte ens nämna...Plus att det blir hårdare regler nästa säsong. Det har NHL sagt flera ggr förut men nu verkar det vara allvar. Alla GM's och Coaches ska ju som ni kanske läst på ett möte där de ska få instruktioner om de nya reglerna. Om det blir så blir det både lättare för offensiva spelare plus att det kommer resultera i mer utvisningar, till en början iaf. Det förtjänar kanske en egen tråd, det är en stor händelse om det blir så.
Kommentera