NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1237921

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Nä, precis. Släpp tacklingarna fri inom damhockeyn. Vaför skall inte de få slå sig halvt fördärvad? Vem fan har bestämt det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
NuMo: Vem det än är så får denne betraktas som "bakåtsträvare". Klart alla ska få tacklas.

Hur som helst, det som av någon anledning raderades/utelämnades i mitt förra inlägg går att sammanfatta i några enkla meningar:

Lyssna på "pöbelns" jubel när Umberger åker på en redig hjärnskakning och inse vad folk vill ha. Ja, spelare tar första bästa chansen att sänka en motståndare, det gör man i proffsboxning, i rugby, i amerikansk fotboll, ja t om. i vattenpolo (nästan iaf).

Endera kan man skylla detta på "depraverade" nordamerikaner eller så kan man se det vackra i det hela. En arbetarfamilj från stålstaden Pittsburgh vill väl inte bara se en redan snortät Sidney Crosby förbättra sitt förhandlingsläge vid nästa kontraktsförhandling genom att göra 50+ mål på en säsong, blott för att hålla drömmen levande för deras två söner. Fadern i familjen vill även få utlopp för en sedan länge fastgrodd missunnsamhet när mångmiljonären Patrice Bergeron blir smetad i sargen av Brooks Orpik.

Det här riskerar att bli en smått filosofisk fråga men varför vill man se människor göra sig illa överhuvudtaget? Det gör ont att spela ishockey, tittar man inte upp får man skylla sig själv. Om man har svårt att acceptera detta kan man titta på fotboll (där man bara låtsas att det gör ont).

Tacklingen i sig är inte ful men Carter vet att den kommer att kännas. Salmela kan titta upp och förbereda sig men det hade förmodligen kostat honom målchansen. Tough luck.
Kommentera