NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1383061

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Jag reagerade naturligtvis på ditt sätt att förminska ett lag som funnits i ligan sedan dom startade och ville bara visa på att Canucks inte på något sätt "spelar i en egen liga". Det du kallar "kortsiktigt" tänk håller jag inte alls med om, Chicago tappade väl två spelare med stjärnstatus iom Byfuglien och Niemi men man har ju fortfarande knutit upp två av ligans absolut bästa backar utöver Hossa, Kane, Sharp och Toews. Man har jobbat på ett långsiktigt lagbygge i flera år och ifjol vann man. Nog tycker jag att man har valt att bygga laget kring rätt spelare. Nog tror jag att Canucks får problem att signa om en del kontrakt om dom skulle gå och vinna också.

Nu är jag ingen statistiker så du får gärna förklara. Allt jag ser där är att hawks har en procentuellt högre publiksiffra än canucks, utöver det faktum att man har en arena med större kapacitet. Jag tycker väl att det är ett helt ok mått. Jag tycker att det är lite vagt att bara anta att hockeyintresset per automatik är större i Vancouver bara för att det ligger i Kanada. Jag förstår din poäng och jag skulle inte vilja kalla dom som fyller Madison Square Garden för speciellt hockeykunniga, samtidigt tycker jag inte att man ska underskatta städer som Chicago, Detroit och Boston som faktiskt huserat ett NHL lag över en väldigt lång tid.

Hela den här diskussionen startade med att du försökte hitta en logisk förklaring till mitt subjektiva känslotillstånd över finalen, jag tror fortfarande att det kommer att bli "halvdan" hockey (ur underhållningssynpunkt) för den som inte håller på något av lagen men jag kan hålla med dig till 100% att det är roligt med två fräscha lag i final. Förstår öht inte hur det kan bli en sån lång diskussion över något så banalt som en gissning.
Kommentera