NHL

14663 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #191723

Sv: Poängsnitt i NHL (de 20 främsta)
samjo: Gratispoäng i powerplay? Det är väl spelarna som gör powerplayet bra? Många svenskar klagar också ofta på foppas lagkamrater trots att han alltid spelat med ett av ligans absolut bästa lag. I PP spelar han alltid med bland andra Blake, Sakic och Hejduk, att han inte gör mer PP poäng är väl hans problem!

Sen så förstår jag inte varför du skriver en massa om foppas enligt dig "speciella" egenskaper. Kan du inte nöja dig med att skriva att han var 2a på världsrankingen sist? :)

Enligt mig är han helt klart top5. Men han har bara varit nr.1 vid ett kort tillfälle; slutspelet ifjol, och då var många av de andra "feta" namnen skadade eller så var deras lag inte ens med i slutspelet. Då foppa gör mål eller spelar fram till det är det nästan alltid väldigt snyggt. Men poängen blir inte mer värda för det och han gör det inte alls lika ofta eller regelbundet som framförallt Lemieux.

Personligen har jag aldrig sett någon bättre än Jagr 1997-2000 (då var det en massa pittsburgh på canal+). Han bar verkligen Pittsburgh då. Både under grundserien och i slutspel. Glömmer aldrig året då han hade 16 poäng efter de 8 första matcherna i stanley cup. Sen skadade han sig och Pittsburgh åkte i andra rundan...
Kommentera