NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2552493

Sv: Allmän tråd för NHL
Jugge: Varning för långt inlägg angående EK65-nyheter och dagens puckdoku. Skickar med länk med källan, dock låst bakom betalvägg.

- Det är Carolina och Pittsburgh som är ensamma kvar i racet. Enligt uppgifter så ligger Pittsburgh bäst till och Erik ska föredra en trejd dit. Dubas och ledande spelare ska ha övertygat honom att Steel City är the place to be.

- Dubas ska ha varit tydlig i sin intervju innan han anställdes att han kommer jobba hårt för att landa Karlsson i Pittsburgh.

- Crosby och Letang har ställt sig bakom idén att värva Karlsson. Letang skulle i såna fall förbli Penguins förstaval på högerbacken. Dock ska Letang vara villig att ge bort sin roll i den första power play-enheten så att Karlsson kan göra det han är bäst på.

- Dubas och hans personal arbetar med flera scenarion för att kunna få in Erik i rostern och hålla sig under lönetaket. Ett scenario innebär en rak uppgörelse med Sharks (byter löner rakt av). Ett annat scenario innebär att inkludera ett tredje lag som tar en del av lönen. Det kan också bli en affär som skulle inkludera att man köper ut en nuvarande spelare – troligen, men inte nödvändigtvis, forwarden Mikael Granlund – för att få det att fungera.

- Dubas ska ha förutsett att Drew O'Connors kontraktsförnyelse skulle skickas vidare till arbitration och på så sätt få ett nytt utköpsfönster. Just för att kunna köpa ut en spelare om det behövdes för att kunna lösa en deal med Sharks.

- Dubas har varit tydlig med alla möjligheter, inklusive en potentiell trejd, när han träffade försvararen Jeff Petry i Detroit i juni. Det är underförstått att Petry, vars familj bor i Michigan, inte är öppen för att spela så långt bort som San Jose, vilket är en anledning till att Penguins har försökt inkludera ett tredje lag i någon Karlsson-affär. Petry har en modifierad no-trade-klausul i sitt kontrakt, vilket innebär att han har en lista med 15 lag som han inte kan bytas till.

- Sharks har varit intresserade av Marcus Pettersson som en del av en affär med Penguins. Dubas har hittills stått emot att inkludera Pettersson i några erbjudanden dock. Head coach Mike Sullivan och hans personal räknar med Pettersson och Ryan Graves som vänsterfattade backar i topp fyra nästa säsong.

- Dubas föredrar åtminstone topp-fem-skydd om han ska trejde några förstarundeval till Sharks. Han är även öppen för villkorade förstarunde val såsom hemmaplansfördel eller att vinna en runda i slutspelet för att inkludera något förstarundeval som ingår i en potentiell Karlsson-affär.

- Penguins verkar också jobba efter ett scenario som innebär att Sharks kommer att betala en del av Eriks lön (11,5 miljoner dollar). Det exakta beloppet beror på vilka andra tillgångar Sharks får från Penguins och/eller en tredje klubb.

--------------------------

Dagens puckdoku då? Äntligen tillbaka i vinnarcirkeln! Dom jag hade mest problem med var Columbus/Sharks och Devils/Sharks. Nu när jag skriver det här så hade ju Timo Meier varit enkel på den sistnämnda, men när man väl sitter med dom är rutorna framför sig får man hjärnsläpp ibland.

Efter att ha skummat igenom hjärnan på forwards, backar, målvakter, stjärnor och allt annat kvarstod en kategori jag inte rotat runt i på länge: slagskämpar! Så därför fick Oliwa och Shelley leta sig in i rutorna idag. Kul med Oliwa, eftersom quizet inte var så unikt i övrigt.
Uppladdat:

450x300-puckdoku217.pngpuckdoku217.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Han borde välja Canes då dom har ett mycket bättre lag än Pens just nu, vill han vinna SC går han till Carolina, de har en bra organisation, bra tränare och ett riktigt bra lag som kanske hade gått hela vägen om många av deras nyckelspelare hade fått vara skadefria under senaste slutspelet, jag som Oilers fan gillar inte Canes efter 2006 men nu har det gått över ;)
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Verkligen bra och informerande inlägg, tackar! Bra jobbat med full poäng!
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Stort tack för den gedigna uppdateringen gällande EK65 och grattis till full pott igen!
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Jag är en idiot. Sharks/Devils var inte ens en kategori idag. Jag menade såklart att Sharks/Columbus och Devils/Columbus var svårast.
Kommentera