NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2567181

Sv: Allmän tråd för NHL
Kristoffer Öhrn: Jag tror inte att kylan, storleken på stad och själva klubben är grunderna till problemet att spelare inte vill stanna i Kanada. Tvärtom är kanadensiska fans helt outstanding och borde vara en stor anledning att spela för en kanadensisk klubb. Jag hade älskat att spela i Winnipeg t.ex.

Tror snarare problemet är att du måste skatta betydligt mer på inkomsten, vilket blir ett problem som hockeyspelare när din karriär är relativt kort. Hockeyspelare och NHL-proffs i allmänhet tjänar i sammanhanget nordamerikanska proffsligor (NFL, MLB, NBA, osv) oerhört lite pengar jämfört med stjärnor i övriga ligor, så jag förstår spelarna som Tkachuk som drar till Florida (där skatterna kontra Kanada är sinnessjukt låga) och tjänar betydligt mer av sin 9.5M cap hit än vad han hade gjort för samma lön i Calgary.

Jag tror att om kanadensiska klubbar ska ha en chans att behålla sina stjärnspelare framöver så måste det till någon typ av skattereform för att dels kunna locka och dels kunna behålla stjärnspelare och få slagkraftiga lag nog för att kunna gå för Stanleys pokal.

Tror det skulle vara bra för både NHL och Kanada att ha lite framgångar på isen snart. Det är 20 år sedan Montreal vann cupen som senaste kanadensiska lag nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Ett stort problem för de kanadensiska klubbarna, utöver skatten, är ju att dom betalar löner i amerikanska dollar (har jag för mig) men får intäkter i kanadensiska dollar.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Glömde skicka med den här tidigare. Mest bara för sakens skull, men ni övriga får gärna börja spela igen också :) Själv ser jag fram emot den här lille jäkeln varje dag när jag vaknar.
Uppladdat:

450x300-puckdoku189.pngpuckdoku189.png

Kommentera