NHL

14140 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2702238

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Rangers - Hurricanes 4-2
Har också Rangers som klara favoriter. Kan gå riktigt långt. Ända till final? Klar möjighet.

Stars - Avalanche 4-3
Även jag har Stars som slutsegrare och även jag känner mig duktigt sugen att ändra på mig. Men ska Dallas vinna till slut, då måste man också ta sig förbi ett offensivt snuskigt starkt Colorado.

Florida - Boston 4-2
Bostons försvarsspel imponerade mot Toronto. Nu är kanske inte Leafs en måttstock för hur bra försvar ett lag behöver ha för att kunna gå hela vägen, men det såg riktigt starkt ut. Känslan är att Florida bara kör. Helt oavsett motstånd. Jag har Florida som ett av finallagen i sin Conference.

Vancouver - Edmonton 4-3
Ska Vancouver ens ha en möjlighet att utmana på allvar, då krävs att alla spelare checkar in. Man kommer behöver höja sig betydligt från mötena med Nashville för att kunna utmana Oilers som har sjuka offensiva kills. Spelet i powerplay har redan nämnts. Det är bara att önska motståndarna lycka till. Kan EP40 stämpla in på nytt blir Vancouver att räkna med. Lär bli tufft ändå till slut. En klart svagare målvakt hos Oilers. Det lär kunna avgöra.

En mer generell tanke som gäller alla lag. Det funkar inte om en eller två spelare i respektive lag inte kan bidra med sina bästa egenskaper. Då förlorar du. Det är ju precis därför Stanley Cup sägs vara det allra svåraste att vinna. Det krävs så otroligt mycket av dig som organisation att ha satt ihop det bästa laget. Av tränaren att matcha laget helt rätt. Att spelare individuellt klarar av att gå ut varje kväll och vara den bästa versionen av sig själva så att det bästa laget till slut ska kunna stå som vinnare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby:

Rond 1 till Boston, verkar inte vara en fördel att vila 1 vecka som Florida gjort
Kommentera