NHL

14642 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2712599

Sv: Allmän tråd för NHL
Jan-Erik : Frågan om McDavid symboliskt kan bräcka den störste är dock hur många av alla rekord som #99 gjorde under sin karriär McDavid kunnat hota?

Nu ska man ju känna till att Gretzky aldrig varit i närheten av att nå samma enorma poängproduktion om han istället hade spelat idag. Hockeyn som spelades under -80-talet går inte att jämföra alls med hur det ser ut idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Unpopular opinion: För mig kommer det Foppa gjorde under dead puck-eran alltid att vara mer imponerande än det Gretzky gjorde innan målvaktsspelet var en grej, det Lemieux gjorde i Pittsburgh och det McDavid gör med sin fart i dagens farthockey.

Foppa kommer alltid vara min nummer ett. Så som han spelade och under dom förhållandena gör det hela så sjukt mycket mer imponerande för mig. Jag funderar minst en gång i månaden på hur många poäng karln hade gjort om han fått vara någorlunda skadefri.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby:
Ett historiskt rekord har han slagit redan. McDavid är nu uppe i 34 assist, ”The Great One” levererade som bäst 31 assist i slutspelet för 41 år sedan.

Han har möjlighet till fler rekord. Connor McDavid har efter final nummer fem gjort 42 poäng i årets slutspel – endast Wayne Gretzky och Mario Lemiex finns före i alla tiders statistik. Gretzky gjorde 47 poäng 1985 och 43 poäng 1988. Mario Lemieux stod för 44 poäng i playoff 1991. Om Edmonton lyckas föra finalen till match sju, är det sannolikt att 97:an gör de sex poäng som behövs för att stiga förbi 99:an till alla tiders poängetta i ett slutspel.

Om laget förlorar kommer han ändå högst troligt att få ett pris som Gretzky aldrig fick när han var i det förlorande laget - Conn Smythe-trofén – titeln som slutspelets bästa spelare.

I så fall blir Mc David den andra utespelaren vid sidan av Philadelphia Flyers målkanon Reggie Leach (1976) att vinna Conn Smythe i det förlorande finallaget.
Kommentera