NHL

14656 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #370736

Sedin till Sedin till Sedin...
Hittade en mysig artikel på halvseriösa hockeysajten SvenskaFans där ett geni har bemödad sig att skriva en lustig artikel som jag hoppas är gjord med en stor portion ironi och en gnutta sakrasm. Låt mig citera några språkliga mästerverk där man verkligen känner, fan han vet vad han pratar om!

"...så man också i fortsättningen kan röra sig fritt på gatorna i västra Canada utan att folk blänger surt på en. Som om det är vårt fel att Vancouvers general manager Brian Burke och vår egen Tomas Gradin fick för sig att dessa småfeta, trocaderodrickande siamestvillingar var de bästa hockeybröder världen skådat sedan Statsnys..."

"Daniel och Henrik snittar 13 min/match idag. De är gång på gång s k "nonfactors". Med andra ord; det spelar ingen som helst roll för Vancouver om bröderna spelar eller inte. De kan lika gärna sätta in Matt Cooke eller Brent Sopel. Eller varför inte gamle räven Mike Keane?"

Kul, vi tar och tittar på lite statistik bara för att vara övernitiska! Danne spelar 13.01 per match och har gjort 25 poäng medans syrran har gjort 21 på 13.16. Illbattingen Cooke har lika mycket istid och har lyckats skrapa ihop 11 pinnar. Keane den gamla räven har 8 poäng på 11 minuter/match. Systrarna har för övrigt spelat mest med rookien King under säsongen som har skrapat ihop 11+7. Just nu har dom Arvedsson som polare på kanten, ja från och till eftersom han är extremt skadebenägen.

Att försöka få fram lite saklig info om dom är smått omöjligt eftersom antingen så hatar Canuckerna dom på grund av att många hellre ser råbarkade kanadensare som sitter i utvisningsbåset halva matchen. Eller så diggar man dom och ser en enorm potential och tycker att dom är en inch från att slå igenom.

Själv vet jag inte. Det kan mycket möjligt vara så att dom behöver en 4-5 år på att komma in i spelet och att dom efter den perioden kommer att vara en maktfaktor i Vancouver. Isf kudos till Burke som vågar. Eller så är dom inte mycket bättre än så här? Välkommen hem till sissy Elitserien säger jag då! Öppna armar. =)
Kommentera