NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #392221

Detroit utslaget
I natt blev Calgary det andra laget som är klart för Conferencefinalerna. Detta efter att ha besegrat Detroit i den sjätte matchens fjärde period. Fram till 19.13 i den första förlängningsperioden hade målvakterna varit omutbara och stoppat allt.

Men när Calgary pressade som värst så hamnade pucken hos en fristående Martin Gelinas som bara hade att lägga pucken i mål. Noterbart är att just samme Gelinas var den som avgjorde den sjunde och avgörande matchen mot Vancouver i första rundan. Den gången gjorde han det i förlängningsperiod ett av den sjunde matchen.

För svensk del innebär detta att Marcus Nilson är vidare medans Detroits tre svenskar (Lidström, Zetterberg och Holmström) har spelat klart för i år. Frågan om huruvida någon av dem kommer ansluta till VM är väl oklart men de kan tidigast komma till en semifinal och då känns det fel att ta in dem, om ni frågar mig.

De båda övriga lagen som kommer gå vidare till de två Conferencefinalerna kan bli klara nu i natt som kommer. I natt spelas nämligen match sex i de båda återstående serierna. Toronto möter Philadelphia hemma i Air Canada Center och måste vinna för att ha en chans. Philadelphia leder med 3-2 i matcher efter att enkelt ha avfärdat Toronto i match fem.

Den andra seriens sjätte match spelas i Pepsi Center i Denver mellan Colorado och San José. Här är det vinna eller försvinna som gäller för Colorado. Efter tre raka förluster har nu Super-Joe Sakic avgjort två raka matcher i förlängning.

Skulle Colorado vinna de båda återstående matcherna i den här serien blir man det första laget som vänder ett 0-3 underläge på nästan 30 år och det tredje laget att göra det i Stanley Cups historia. Senast det hände var 1975 då Islanders vände 0-3 till 4-3 mot Pittsburgh. Gången innan var 1942 då Toronto vände mot Detroit.

Oddsen talar inte direkt för Colorado, två gånger på 87 säger det mesta. Men å andra sidan, är det några som skall klara av det så är det väl årets upplaga av Colorado.

Vill ni följa de båda kvarvarande serierna så kan jag rekommendera att ni bänkar er i natt klockan 01.00 framför Canal + Sport. Man kommer nämligen att visa bilder från båda matchserierna. 01.00 börjar Detroit mot Philadelphia och 02.00 börjar Colorado mot San José.
Kommentera