NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #392845

Dags för Conferencefinalerna
Efter nattens två matcher är det nu helt klart vilka fyra lag som skall slåss om de två åtråvärda platserna i Stanley Cup-finalen.

I [f]western conference[/f] blir det två otippade lag. Det är San José som efter en trög start av grundserien spelade upp sig och som i slutspelet har visat klass. Inte minst genom att slå ut storfavoriterna Colorado. De får möta jätteskrällen Calgary som slagit ut Vancouver och Detroit. Calgary har levt mycket på sin finske målvakt Miikka Kiprusoff i slutspelet. Dessutom har kedjan med Martin Gelinas och Jerome Iginla stigit fram och tagit sitt ansvar. San José lever också mycket på sin målvakt Nabokov och även på att man har fyra kedjor som är rätt så jämna.

Den här matchserien borde bli en lätt match för San José, men med tanke på att jag sagt att Detroit och Vancouver skulle avfärda Calgary i sina serier så lär jag väl få äta upp det här påståendet också.
[f]Mitt tips: 4-2 till San José.[/f]


I [f]eastern conference[/f] är det två något mer tippade lag som möts. Philadelphia har varit aktuella för final hela säsongen och Tampa Bay har verkligen visat att de är ett bra lag numer. I den här matchserien känns det som om det kan gå hur som helst. Kan Philadelphia få stopp på Fredrik Modin och Martin St. Louis så är mycket vunnet. Men man måste även lista ut hur man skall lyckas överlista Khabibulin. Tampa Bay måste få stopp på de namnkunniga spelarna i Philadelphia. Namn som Jeremy Roenick, Tony Amonte, John LeClair, Keith Primeau och Sami Kapanen känns väldigt farliga nu när det verkligen gäller. Stort frågetecken dock kring Kapanen som i övertidsperioden fick sig en riktig propp och hade stora, stora problem att ta sig de tiotalet meter det var till båset. Kraftig hjärnskakning och minst en veckas vila är mitt tips efter att ha sett smällen.

Frågan är om man vågar tippa den här matchserien. Jag skulle helst vilja helgardera men det är fegt. Tampa har hemmaplansfördel, men frågan är om det spelar så stor roll i den här matchserien.
[f]Mitt tips: 4-3 till Philadelphia[/f]
Kommentera