NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #393594

Sv: Brian Burke får lämna Canucks
Här följer en follow up på vad som kommer att hända i Vancouver sedan de bestämde sig för att inte ge Brian Burke någon förlängning som general manager (GM).

Till att börja med så meddelade Canucks att ersättaren för Burke blir David Nonis som de senaste sex säsongerna varit assisterande GM bakom Burke. David Nonis fyller 38 år den 25:e maj och blir nu den yngste general managern i klubbens historia. David Nonis har varit påtänkt som GM både för Calagary och San José de senaste två åren.

I övrigt kan man läsa i Örnsköldsviks Allehanda (ÖA) och Aftonbladet att bröderna Sedin är osäkra på sin framtid i Vancouver. Något som de redan i mars berättade för ett gäng som var på NHL-resa och då fick äran att äta middag med bröderna Sedin.

Vancouver står nästa säsong även inför frågan huruvida NHL kommer låta Bertuzzi spela eller inte. NHL:s bestämmande organ kommer innan nästa säsong ha ett möte då de bestämmer om en eventuell förlängning av det redan satta straffet.

Vancouvers fans vill att klubben skall göra sig av med de flesta av de europeiska spelarna. Lindgren, Hedberg, Jarko Ruutu och Chubarov anser de flesta skall skeppas iväg. Bröderna Sedin är folk mer kluvna till. De som vill se en typisk transatlantisk hockey vill ha bort Sedinarna medans de som hellre ser teknisk hockey vill ha dem kvar.

Avgörande för de flesta av de icke transatlantiska spelarnas framtid i Canucks är väl vilken coach som kommer leda laget nästa år. Crawford kan mycket väl få gå och kan nog ersättas av en mer hårdför coach.

I vilket fall som helst kan man räkna med stora förändringar i Vancouver till nästa år.
Kommentera