NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #394109

Sv: Dags för Conferencefinalerna
Poffa: Fredrik Modin får genom två målgivande pass ta åt sig en del av äran efter Tampas 3-1 mot Philadelphia i den första Conferencefinalen i öst. Som vanligt är Nikolai Khabibulin i Tampas mål en avgörande faktor.. 95 i räddningsprocent och blott 10 insläppta mål på lika många matcher hittills i S.C, mycket imponerande! Tampa har gått segrande ur samtliga inbördes möten med Flyers hittills den här säsongen. Match 2 i morgon.

I väst så vinner Calgary den första matchen borta mot San Jose efter förlängning. Detta efter att hemmalaget i period 2 jobbat ikapp från underläge 0-2 och senare i matchen kvitterat till 3-3 med knappt fyra minuter kvar.
Under övertiden så dominerade Sharks rätt kraftigt. Man vinner skotten med 12-5 (totalt 52-37) och skapade en rad klara chanser, men en storspelande Mika Kiprusoff i Calgary agerade vägg och tog allt (94, 2%)! Nils Ekman het i hemmalaget och var nära att avgöra i sudden.