NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #397572

Jakten på Lord Stanleys silverpokal
Så var det då dags för den stora finalen, Stanley Cup. Finalserien börjar natten mot onsdag, svensk tid, och vi kan räkna med att det kommer bli en jämn serie mellan Calgary och Tampa Bay.

Calgary har på sin väg fram mot finalen slagit ut Vancouver med 4-3, Detroit med 4-2 och San José med 4-2. Vacouver slogs ut i den sjunde matchens första förlängningsperiod. Om man tänker på att den nu smått otroliga resan för Calgary hade kunnat ta slut där så förstår man hur små marginalerna är mellan otrolig framgång och snabb sorti ur slutspelet.

Tampa Bay är mer väntade att vara i finalen än vad Calgary är, men nog skall även Tampa ses som en mindre sensation. På sin väg fram till finalen har Tampa Bay slagit ut NY Islanders med 4-1, Montreal 4-0 och så nu senast Philadelphia med 4-3.

Vad skall man nu tro om finalen mellan dessa två lag då? Ja, ärligt så vet jag faktiskt inte. Spontant så säger jag att Tampa vinner mot Calgary, men det har jag å andra sidan sagt att Vancouver, Detroit och San José skall göra också. Det är två lag med lysande målvakter och med ett par spjutspetsar som bara måste nämnas med största aktning. Tampa Bay med Modin, Lecavalier, Richards och inte minst St. Louis mot Calgarys Iginla, Conroy, Nilson och Donovan.

Slutligen så hade jag tänkt lägga mitt tips hur det går, men jag vågar helt enkelt inte. Matchserien är allt för oviss. Räkna med en bra och jämn serie dock. Sju matcher, mest troligt. Härligt drag på läktarna och hockey i världsklass, helt säkert.
Kommentera