NHL

14653 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #471719

Now what?
Det känns inte bra att se vilka problem som råder för NHL just nu. Det är ju däremot föga överraskande med tanke på allt som gått åt fel håll de senaste åren (jag skrev min B uppsats som en organisationsprofil på NHL och orosmolnen då det gäller ekonomin var rätt uppenbara redan då, för 1.5 år sen).

Nu tänker jag däremot fokusera på de positiva möjligheterna, det enda jag ville se i NHL i år var ju faktiskt hur Mario kanske kunde visat att han varit den bäst producerande 38åringen någonsin och på så sätt fått en bra avslutning på karriären. Men detta behöver jag ju faktiskt inte gråta över. Under de 4 sista matcherna i World Cup var han stundtals brilliant och jag får väl finna mig i att det var hans farväl till hockeyvärlden. Vilket bara känns bra desto mer jag tänker på det, det var en mkt fin avslutning!

Tillbaka till ämnet, de positiva möjligheterna. Säg att det fortsätter så här och att de ex. NHL'are som finns skulle anses som strejkbrytare om de spelade i nån ny liga startad av ägarna, vad skulle det innebära för ishockeyn? Skulle det som nu innebära tre stjärnfyllda Europeiska ligor (Tjeckisa, Ryska och Elitserien) eller skulle stjärnorna spridas över hela Europa (det finns ju redan en del namnkunniga lirare i Finland, Tyskland och Szchweiz bl,a) eller kanske till AHL eller nån Kanadensisk liga?

Det finns nog många scenarium som kan bli verklighet nu. Själv hoppas jag på stjärnfyllda Europeiska ligor och någon form av en Europaliga, typ som fotbollens högt värderade Champions League. Sedan skulle ju inte ett stjärnfyllt VM som bara spelas vartannat år göra ont heller =)

Vad tror ni?
Kommentera