NHL

14653 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #473593

Sv: Skratta eller gråta ?
Huge: Wennerholm må vara mer eller mindre (o)kunnig...... faktum är dock att han skriver i ett sensationsmedium utan dess like (läs Aftonbladet), vilket gör att förtroendet för honom och tidningen inte är på allra högsta nivå! En annan sak är att killen endast verkar skylla hela denna kris på Gary Bettman. Visst..... Bettman är ingen ängel och jag hatar hans "korståg" att expandera ligan så mycket det bara går, bara för att det finns penninghajar som tycker att man ska spela ishockey i t ex Nashville! Vilket i min värld känns så otroligt löjligt!

Men man måste dock inse att spelarna och deras giriga fackförbund är minst lika stora bovar. Minns inte siffrorna exakt, men enligt vissa bedömmare gick majoriteten av ligans lag back med ca $273 mille förra året. Hade Bettman varit den person som verkar målas upp i artikeln, så hade han ju sagt "every man for himself". Sålunda hade han låtit alla svagare lag i ligan självdö och sedan skapat nya franchises i städer där finansiärerna haft råd. Men nu har han ju satt hårt mot hårt, då även han insett att ligan måste spara rejäla pengar för att överhuuvudtaget leva kvar. Det verkar dock inte som spelarna tror på den prognosen, utan verkar bara vilja se om sitt eget hus.

Om jag inte minns fel har en eller flera av de andra stora ligorna, i Nordamerika, lönetak. Funkar det där så ska det väl inte vara en omöjlighet att få det att funka i NHL heller. Tror verkligen spelarna de kommer att kunna trissa lönerna hur länge som helst? 24% lönesänkning är en bra början, men inte tillräckligt. Om några år kommer man ändå vara tillbaka på samma nivåer och då är man ju tillbaka på ruta ett igen! Inser Mats Wennerholm att det inte löser ligans problem bara för att han ger med sig för spelarnas krav och får en förkortad säsong?

Enligt vad jag läst i den så är svaret nej!
Kommentera