NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #50361

Sv: Philadelphia Flyers
Flyers började säsongen mediokert och många av supportrarna krävde tidigt både Bobby Clarkes och Bill Barbers avgång. Då skall man dock ha i åtanke att Philadelphias supportrar är några av landets mest krävande supportrar.

Efter ett 20-tal matcher fick man ordning på manskapet och sedan dess har det rullat på riktigt bra. Vändningen kom i och med traden som skickade glidaren Jan Hlavac till Vancouver i utbyte mot tuffe Donald Brashear. Sedan dess tror jag Flyers endast har förlorat tre av 20 matcher. Laget hade nyligen en åtta raka vinster. Till skillnad mot säsongens inledning så spelar man återigen en tuff hockey, med en hel del fighter som resultat. Anfallsspelet har kommit igång på allvar och Flyers har gjort näst mest mål i snitt per match.

På grund av OS har NHL ett pressat spelschema den här säsongen och det har drabbat Flyers extra hårt. På de senaste 13 dagarna har de spelat sju matcher och är just nu ett slitet lag. All-star breaket om ett par veckor kommer mycket lägligt för Flyers del.

Lagets bästa spelare har varit Roman Cechmanek, Simon Gagne, Kim Johnsson och Jeremy Roenick. Även rollspelare som exempelvis Ruslan Fedotenko och Paul Ranheim har skött sina uppgifter mycket bra.

Brian Boucher började säsongen strålande och hade länge under 1,5 insläppta mål i snitt per match. Han drabbades av en sträckning i ljumsken och har sedan han kom tillbaka för någon månad sen varit riktigt dålig.

I dagsläget är samtliga spelare hela. Många är dock riktigt slitna och sjuka. Rick Tocchet har inte spelat någon match den här säsongen på grund av en knäskada. Han är nu väldigt nära en comeback och huruvida han kan fortsätta sin karriär eller inte återstår att se.

Summerat så har Flyers ett av de bästa lagen och man är favoriter i öst. Poängmässigt är det bara Detroit som är bättre i hela NHL så här långt. Allt annat än final är ett enormt fiasko för Philadelphia Flyers.
Kommentera