NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #52950

Sv: Detroit Red Wings
Kenta K: "din jämförelse med att Z spelar i ett sämre lag håller inte riktigt" och "Modo hade inget stjärnlag".

- Dina kommentarer är dåligt underbyggda.

Säsongen var -93-94 och året var -94. Det lag du pratar om var det mest talangfulla som modo någonsin haft. Att Foppa var bra är ingen underdrift, han var lysande. Men att det var Foppa mot MIF är en floskel och överdrift som inte ens stämde samma sekund som TV-reportrarna myntade det i direktsändning. Eftersom superlativen av Forsberg på den tiden tog all kredit av övriga spelare i laget, gjorde jag en analys av matchserien, minut för minut, chans för chans, händelseförloppet sekund för sekund. Resultatet bekräftade bara mina misstankar om den snedvridna bild av matchen som reportrar och journalister försökte förmedla. Sanningen är faktiskt att Modo var bättre i de flesta delmoment utom det sista -Fler mål i sista matchen. Jag tänker inte gå in i själva analysen mer, men dom som sett den trodde jag höll på att arbeta med någon typ av avhandling. (Det kan det ju fortfarande bli faktiskt;o)

Till saken: Vilka spelare är det nu i Modo som "alla" bestämt sig för, INTE ska få någon kredit för sin del, till och i finalen mot MIF?

Fredrik Andersson i mål. Landslagsman (Har aldrig varit bättre än då)
M.Timander : NHL sen -96
A.Eriksson : NHL sen -96
A.Salomonsson: NHL sen -2001 (Var då en talang nästan i foppaklass)
H.Jonsson: NHL sen -99
L. "Bysse" Byström: Landslagsman: Har han någonsin varit bättre än då?
N.Sundström: NHL sen -95
E. "Ecke" Holmberg: Landslagsman (Har aldrig varit bättre)
M. Wernblom: Landslagsman
P.Svartvadet: NHL sen -99
M.Hostak: Landslagsman

Spelare som inte blev något:(nuvarande Timråklass, förutom Z)
L.Hermansson
T.Nänzen
A.Berglund
L.Jansson ! (Håller definitivt högsta timråklass)
U.Ödmark
M.Lundström
F.Bergkvist (supertalangen)

Du påstår att de här inte var några stjärnor. För att dom inte hunnit bli NHL stjärnor än? Det hade faktist inte Foppa heller. Markus Näslund (superdupertalangen) var den ende av dem som hunnit det. (året innan) Två år senare var flera av talangerna i NHL, inklusive Forsberg.

Menar du verkligen att Timrå har ett lag i år som är i paritet med Modos årgång -93-94? Vi kanske får se 80% av timråspelarna i VM eller NHL inom ett par år?
Kommentera