NHL

14647 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #699208

Sv: José Theodore
Deas:

Jublar är nog att ta i, men å andra sidan kan man inte undkomma att Théo verkligen hade problem i Montréal. "Doping"-skandalen i år och Loan-shark affären ifjol, där den sistnämnda bl a involverade flera familjemeddlemar har säkert satt sina spår. Dessutom blev väl hans svärfar anklagad för att ha haft sex med en minderårig! Så det var ju rabalder på mer än en front i hans liv om man säger så och därför tror jag att han behövde en nystart.

Tror det hade varit svårt för honom att få det i Montréal, så (tyvärr) var nog traden bäst för alla parter. Visst är även jag lite besviken att man mister en världsmålvakt i Théo, men å andra sidan har Habs ändå ganska angenäma "problem" vad det gäller att vaska fram en ny förstemålis:

Cristobal Huet: Har än så länge storspelat och ligger betydligt högre upp i statistiken än vad många räknat med inför året. Detta inkluderar folket i Montréal.

David Aebischer: Har varit hyfast stabil (vad jag vet) i Avalanche och var väl mer eller mindre odiskutabel förstemålis efter Roy-eran. Han har ju iaf potential att bli en förstemålis även i Montréal.

Yann Danis: Höll nollan i sin första NHL-match och har varit klart godkänd i ett annars mediokert Hamilton Bulldogs. Förra året spelade han dessutom lysande och har säkerligen potential att slå sig in i NHL på nytt.

Carey Price: Draftfyra (har jag för mig) ifjol, vilket ju med facit i hand kan visa sig bli ett bra val, då man gjorde sig av med Théo under detta år.

Kontentan av detta anser jag ger Montréal flera chanser att kunna fa fram sin nye förstemålis. Floppar någon av Huet eller Aebischer så finns det ändå några andra att plocka av.......
Kommentera