NHL

14647 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #700197

Sv: Rangerstråden
Deas: Han är minst lika uppskattad som Jagr och co. Sen att man ska mäta popularitet så gör ju Jagr mål titt som tätt och det bidrar till att han dom skanderar MVP MVP. Men vad är skillnaden mellan årets Rangers och Rangers för två säsonger sen. Jagr har fått en nytändning. Men framför allt Rangers har en målvakt. I flertalet matcher har han fått en av matchens stjärnor. Hade Rangers inte haft Henke utan Weekes som nummer ett vilket det var tänkt så tror jag Rangers hade legat och kämpat om 8:e platsen i sin conference.

Att Expressen nämner Henke som den populäraste spelaren i Rangers kan ju vara eftersom matchtröjor med 30 - Lundqvist går som smör i solsken därborta. Han säljer till och med bättre än Jagr. Och när Weekes spelar så suckar publiken och även buar ibland när Weekes släpper ett halvt tveksamt mål eftersom dom är bortskämda med Henke. Det är tasktigt mot Weekes. Men i USA är det hårt. Vilken marknad du än är på.

Dessutom är en bidragande orsak till Henkes popularitet att han bidrog till att Rangers står kvar på hemmamatcherna i mittcirkeln och tackar sina fans som i Elitserien med att sträcka klubborna mot taket och publiken älskar detta "nya" tilltag. Det Henke gjorde som bidrog var att när han fick sin första första stjärna så åkte han ett ärevarv genom MSG och bland annat gav matchpucken till en liten kille vid rinkside. Det fick New York borna att smälta och ta emot honom och hylla honom som en kung i kassen. Men det är sån Henke är... En stor vinnare och en väldigt dålig förlorare. Precis som alla stora spelare..

Jag tycker Henke ska få Hart Trophy. Men det är jag nog ensam om :-)
Kommentera