NHL

14647 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #715086

Sv: Awards!
Deas:

Nu tänker jag ju iofs inte enbart på vinnarna av troféerna utan även på nomineringar och allt rundsnack som brukar vara. Men man får väl förlåta dem eftersom det är nordamerikansk media, tränare och jury mestadels. :-)

Och som bra exempel nämner du ju Norris Trophy..... ja, förutom de tre ggr Lidström vunnit så har det aldrig hänt att en Europé vunnit priset. Och då ska man tänka på att Lidas varit nominerad tre ggr innan han ens vann priset. Till stor förvåning även bland flera borta i Nordamerika.

Likadant med Vezina Trophy där det endast är Hasek (och ok då, Kölzig också) som än så länge rubbat nordamerikanerna. Kipper har väl en bra chans i år men även Brodeur, som är nominerad igen, kan snuva honom på priset.

Hart Trophy..... ja, fyra ggr har Européer vunnit sen 1996. Fem ggr har nordamerikaner vunnit. Så där är det ju rätt jämt!

Lester B..... här röstar spelarna (i NHLPA) så där är det väl inte så svårt att förstå att alla har en lika stor chans. Den trofén är ju inte jurybaserad.

Selke..... Lehtinen och Fedorov är de två européer som vunnit. Även här 5-4 till nordamerika sedan 1996. Så jämnt även här.

Lady Byng...... domineras också mestadels av nordamerikaner .

Men visst, jag kan klart gå med på att favoriseringen är mindre än vad den har varit. Men min poäng är att de ggr euroéer vunnit så har det känts som så självklart. Är det nån gång det varit jämnt eller väldigt osäkert så har det ju oftare slutat med nordamerikaner som segrare....
Kommentera