NHL

14647 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #716929

Sv: Calder Trophy
Deas: Grejen med att Ovechkin fått större plats i Sverige är ju ganska mycket tack vare att han spelade OS och var där riktigt grym. Hans spelstil är ju på många sätt helt underbar. Sjukligt hög fart, sjukligt snygga dragningar, stenhårda tacklingar och mycket mål med målgester som utstrålar samma glädje som hos hans föregångare Kovalchuk.

Crosby har mer tanke i sitt spel, allt går inte i 200 knyck hela tiden även om han kan rycka ifrån en motståndare när han väl vill i stort sett. Han är även mer av en ledargestalt än vad Ovechkin är. För mig råder det idag inga tvivel om att Sidney Crosby kommer att gå om Ovechkin ganska snart om han inte redan gjort det nu sista månaderna.

Sidney Crosby har alla förutsättningar för att bli NHLs nästa überstjärna. Han kanske aldrig gör 200 poäng men kan han utvecklas vidare i samma takt så kommer Ovechkin inte att ha en chans i kommande poängligor och MVP-utmärkelser. Sett till spelstil så borde även Ovechkin ligga till större risk att bli skadedrabbad.

I övrigt så känns det som att Spezza, Staal, Kovalchuk och Nash och company som är något år äldre kommer att bli birollsinnehavare. För att inte tala om stackars 79-82-gänget med Thornton, Richards, LeCavalier, Heatly, Zetterberg, Cheechoo, Marleau mfl.
Kommentera