NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #739480

Sv: The Hockey News top 50
JimmyH: Crosby har vunnit J-VM och var i år VM's bäste spelare. Så nog kan han vara bra då det gäller också :) Men nog om det, vi är överens om att han är nr. 1 på listan nästa år ;)

Att Jagr aldrig varit lika bra i slutspel går jag däremot igång på. På 149 slutspelsmatcher har han 155 poäng. Jag har sett honom på i stort egen hand slå ut Washington och New Jersey. Jag glömmer aldrig kvartsfinalserien mot New Jersey 98 eller 99 då en skadad Jagr bär Pittsburgh mot seger. Se till tjeckernas senaste VM. Jagr bryter tummen och kommer tillbaka till slutspelet utan att kunna skjuta. Han är ändå helt enorm, transporterar puck och levererar macka efter macka. Han ligger bakom två av deras tre mål i finalen. Och var han ändå seg på grillerna den turneringen :P

Se på Rangers i år. De var med i två perioder pga förstakedjan och då främst Jagr. Efter hans skada var den matchserien över.

Listan kan faktiskt göras längre. Och hans lite lägre poängsnitt sett till Stanley Cup är ju bara helt naturligt. Innan i år har det länge varit sällsynt med jättemånga poäng i slutspelet. Förutom Forsberg efter comebacken, och just Jagr 00 då han på 8 matcher hade 16 poäng innan hans skada förvärrades och Toronto slog ut Pittsburgh. Det avgörande målet släppte Barrasson in på ett jävla skitskott från distans. Det svider än idag.

Appropå spelarrankingar rekommenderar jag LCS Hockey. Nu i dagarna gör de (han) en komplett ranking position för position. Han har hitills hunnit med målvakter och backar. Och jag köper hans argument för att Lidas bara är 4a på listan :) Se länktips.
Kommentera