NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #761660

Sv: Apropå ingenting...
Vad yrar Jerry Holmbäck på Svenskafans om?

Han undrar om inte NHL är överskattat. Hans artikel baseras på Nedorosts, Pirjetäs, Lupachucks och Bartovics insatser i elitserien hitills.

Som han själv säger har Pirjetä varit Malmös kanske bäste spelare. Detta alltså trots att han var en dussinlirare i NHL. Således kan man alltså tycka att NHL är underskattat?

Lupaschuck har redan gjort en ruggigt bra elitseriesäsong trots att han inte tog en plats i NHL. Återigen kan vi alltså säga att NHL, tvärtemot Holmbäcks resonemang, är underskattat?

Nedorost har som han säger bara spelat en match hitills.

Bartovic är undantaget. Men han har spelat 50 NHL-matcher och kan ju då knappt ses som en NHL-spelare.

Allmänt luddig och konstig artikel måste jag säga. NHL är en liga där alla vill spela och de skickligaste lyckas (med nåt enstaka undantag). Det är ett faktum och jag förstår inte varför det är så populärt att alltid kalla ligan överskattad. Speciellt i VM-sammanhang, trots att det år efter år är NHL-spelare som till 95% har de viktigaste rollerna i VM-lagen.

Holmqvist i mål var ett undantag i VM ifjol. Men vart har han fått chansen tidigare pga sin talang? Jo, i NHL. Vart är han denna säsong pga sin fina fjolårssäsong? Jo, i NHL.
Kommentera