NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #778028

Sv: Battle of Pennsylvania
Match 2:

Till skillnad från förra mötet var Flyers denna gång allt annat än favoriter.

Flyers inledde dock bra och hade ett stort spelövertag i första perioden där de vann skotten med 14-4. Trots detta vinner Pittsburgh perioden med 1-2 tack vare ett snyggt anfall regisserat av Crosby och ett kontringsmål i boxplay av Talbot efter att Forsberg med puck åkt ihop med Gagne så att båda ramlar. Forsberg hade ett riktigt olyckligt PP och en slarvigt bortslagen puck redan i nästa byte gav faktiskt Pittsburgh ännu ett friläge.

I andra perioden tar Pittsburgh över helt och är också ruggit effektiva. Talbot (!) står för ännu en skönhet innan Crosby tillsammans med Malkin kan hafsa in en retur. Bara minuter senare fullbordar Crosby sitt första Hat Trick efter att ha tacklat sig förbi en spelare och tagit pucken av en drällandes hatcher. Den sistnämnde var återigen katastrofal och förlorade dessutom ett slagsmål =)

Malkin gör 6-1 med ett slagskott från snudd på omöjlig vinkel. Återigen påminner han om Lemiuex. Likheterna är faktiskt många.

I sista periode får Flyers ett snyggt tröstmål i PP innan Pittsburgh gör 7 och 8-2 genom andra- (med hjälp av Malkin) och tredjekedjan.

Ekman lyckades vara -1 men det är mer än rolig observation än kritik. Han var helt ok och med tanke på andrakedjans succé mot NJ lär de fortsätta lira ihop. Förutsatt att de inte skickar tillbaka Staal då.

Pittsburgh ser verkligen bra ut och Fleury fortsätter stoppa det mesta. Det enda som stör är några onödiga returer.

Flyers har verkligen bara en och halv bra back, vilket naturligtvis inte håller. Förstafemman har dock inga ursäkter, de måste skärpa sig.
Kommentera