NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #81984

Sv: Foppa in action!
Någon form av formulering vore ju tacknämligt i en tråd som denna. Om jag själv får flyta ut lite och börja ett halvt sekel bakåt så hamnar vi på "Tumba" som obestridligt är våran största stjärna under 50-talet.

Den som vill får gärna bestrida mitt val av Uffe Sterner som den enskilt störste spelaren under 60-talet.

Under 70-talet är det svårt att bestrida BJ:s storhet. 10 minuters "standing ovation" när Sverige möter Kanada i Kanada säger allt.

Naturligtvis var BJ oerhört stor även under 80-talet. Men både Kenta Nilsson, Håkan Loob, Stefan Persson, Pelle Lindbergh borde stuckit ut personligt mer än BJ under denna tid.

Under 90-talet och fram till nu så är det bara Sundin, Lidström och Forsberg som har nått nivåer som som kan mäta sig med innan nämnda.

Men hur mäter man att Lidström skulle vara en sämre back än BJ? Sundin är en ironman, men han är ju inte i närheten av Foppas snitt. Stefan Persson vann fyra SC på raken. När kommer överhuvudtaget nästa svensk som vinner ens fyra SC?

Medialt och då snackar jag både Nordamerika som Europa (Sverige), så har vi våra största stjärnor i BJ och Foppa. Men hur jämnför man en back från 70-talet med världens bäst betalda forward?

Och då skall vi inte ens snacka om den respekt som Toronto Maple Leafs lagkapten ingjuter i en 6-miljoners stad. Säkert kan det vara så att det är bättre att vara bäst i Toronto än i resten av världen. Vad vet jag?, det var iaf lite formuleringar runt varför man tycker saker.
Kommentera