NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #84663

Sv: Nattens matcher
Apropå avsaknaden av VM-hysteri.

Tror många av de s.k. hockeyfreaksen (mig inberäknad) följer NHL med större intresse än VM just nu. Själv såg jag Tre Kronors match mot Österrike igår och den var bra i en period (3-0), sedan behövde inte Sverige göra mer än att spela av matchen.

Men när fler NHL-spelare ansluter och VM drar ihop sig till slutspel så tror jag att fler kommer bry sig. Bara det faktum att Micke Nylander själv ringde upp Hedberg och frågade ifall han fick komma tyder på att spelarna själva faktiskt tar den här turneringen på allvar. Och till skillnad från OS tror jag nu också de lärt sig att det är i slutspelet man ska vara bäst (som Kanada var). Därför den något avslagna matchen mot Österrike igår.

Sverige behöver dock minst två backar till. Tomas Johansson var riktigt dålig igår. Det märks att han inte klarar internationellt spel. Och detta var "bara" Österrike. Det kommer tuffare motstånd. Kim Jonsson, Öhlund och ev Norström skulle sitta fint. Pierre Hedin klarade sig utmärkt igår. Jag tror han och Tomas Rhodin kan känna sig säkra på att inte bli petade av tillkomna NHL-proffs. Däremot lär nämnde Johansson samt frölundabackparet inte känna sig säkra på spel i kvarten.

Finland och Tjeckien ser just nu ut att få kanonförstärkningar till VM. Phoenix utslagna och Devils en match ifrån...
Detta ser inte jag som något dåligt för Sverige utan istället bra för VM. Jag ser fram emot slutspelet i VM OCH i NHL. Synd för svenskarna Sundin, Renberg och Jönsson. Men jag gläds för Alfredsson. Ottawa har förtjänat sitt avancemang till andra omgången. De har imponerat stort mot Philly. 2 insläppta mål på 5(!) matcher. Lalime och Affe har varit de bästa spelarna. Lalime hade innan nattens match en räddningsprocent på över 99%. Ett insläppt mål på över 100 skott. Helt sjukt. Snacka om kollektiv kollaps hos Philadelphia med alla dess stjärnor.
Kommentera