NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #869788

Sv: Stanley Cup
Deas:

Detroit - Calgary 4-2
Iår tror jag inte att ett hårdjobbande Albertalag stoppar Detroit tidigt. Värvningen av Todd Bertuzzi (om han är hel) och Dominik Hasek talar för Detroit tycker jag. Zetterberg är dessutom tillbaka och jag har på känn att han kommer att vara grym, sedan får Pavel Datsyuk gärna göra slutspelsmål, det var några år sedan sist nu det. Calgary är för all del ett mycket bra lag och kan Miikka Kiprusoff få för sig att vara vägg så kan de mycket väl slå ut Detroit även den här gången.

Anaheim - Minnesota 3-4
Här "skräller" Minnesota, de har ett oerhört bra försvarsspel och ett hårt jobbande lag över hela banan. Anaheim har en bred trupp och det kommer att bli mycket jämt. De kommer att få stora problem med Minnesota.

Vancouver - Dallas 4-2
Även här rätt jämt men jag håller Roberto Luongo som världens bästa målvakt just nu och det kommer att fälla avgörandet. Markus Näslund bör också hitta målet den här gången.

Nashville - San José 4-2
Det här tar Predators hand om till slut, de har många bra kedjor och matchvinnare medan mycket hänger på Thornton, Marleau och Cheechoo i SJ. Peter Forsberg har aldrig varit dålig i ett slutspel av vad jag vet.


Buffalo - NY Islanders 4-2
Buffalo har en bred trupp med många matchvinnare och Ryan Miller var grym i stora delar av slutspelet förra säsongen. De har dessutom många väldigt tunga spelare och jobbiga spelare att möta. Islanders kommer att streta emot bra men kommer inte att räcka till totalt sett.

New Jersey - Tampa Bay 4-1
Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att mästarna från 2004 ska kunna slå ut New Jersey och Brodeur med nuvarande målvaktspar. Lou Lamoriello kan nog se till att få stopp på Tampas målkungar också.

Atlanta - NY Rangers 2-4
Jag tycker att Atlanta saknar tuffa matchvinnare, killar som kan gå in och ta lite skit i ett slutspel. Ilya Kovalchuk har dessutom varit bänkad stundtals på slutet då Bob Hartley lessnat på hans slöa attityd i defensiven. Rangers har i och för sig också många slutspelssvaga killar men jag tycker att deras tredje och fjärde kedja är bättre än hos Atlanta. Avery, Hollweg och company blir tungan på vågen här.

Ottawa - Pittsburgh 3-4
Här är det helt öppet, jag tror även här att tredje och fjärde kedjans bidragande kommer att bli avgörande då båda lagen har ganska jämna topplinor och målvakter. Ottawa har lite mer rutin men så himla mycket tycker jag inte att det är. Det ska bli kul att se hur Ottawa kommer att spela på Crosby.
Kommentera