NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #876711

Sv: Stanley Cup
Deas: "Synd att de inte kan avsluta lite effektivare."

Alltså inte vet jag men Marty Turco är bland det svettigaste jag sett i målvaktsväg i det här slutspelet. Tänk om han spelar VM?

Det var inte direkt Mikael Tellqvist The Sedins mötte i sju matcher och jag kan tro att Henrik Zetterberg o Co är ganska nöjda med att få möta Nabokov istället för Turco i nästa omgång.

Annars så tycker jag att det är värt att tillägga att en spelare som Trevor Linden som anses ha sina bästa år bakom sig återigen visar hur otroligt bra han är i riktigt viktiga matcher, jag älskar sådana spelare. Hans 1+1 inatt ger honom 6 mål och 6 assist på hans 9 Game 7-matcher genom karriären.

Ur svensk synpunkt så tycker jag att insatserna av Johan Franzén och Joel Lundqvist har glatt extra mycket under den första omgången. Båda har tagit roller som svenskar vanligtvis inte får i topplag i nordamerika, dessutom så tar dem rollerna med glans och pondus och producerar även i slutspelssammanhang.

Nu är dem bara åtta kvar, jag tippade dit fem av dessa åtta här. Jag hade med Minnesota, Pittsburgh och Nashville.

Nästa runda blir betydligt svårare att tippa:

Väst:
Detroit - San José 4-2
I SJ är både Thornton och Cheechoo mållösa och ett klart sparkapital där. I Detroit så är framförallt Zetterberg ett sparkapital offensivt då han endast gjorde poäng i en av sex matcher. Det är tre nyckelnamn här. I målvaktsväg så tycker jag att Detoit har en liten fördel och jag tror även de vinner till slut då deras offensiva kraft var enorm mot Calgary, inte för att SJs är långt efter men ändå. Fartfyllda matcher att vänta där PP givetvis blir viktigt för båda lagen.

Anaheim - Vancouver 2-4
Roberto Luongo är kanske till och med bättre än Sidney Crosby om man ska jämföra, han stod långa stunder sysslolös mot dallas i match 7 men svarade med makalösa räddningar då de stormade fram. En riktig vinnare. Sedinarna är också riktigt bra och det kommer att bli jämna och målsnåla matcher men där jag efter nattens match känner lite extra för Vancouver i den här serien.

Öst:
Buffalo - NY Rangers 4-1
Oj, vad jag gillar Buffalos lag alltså, en sådan speed och tyngd. Henrik Lundqvist kommer att få jobba sig riktigt svettig. Sean Avery är Rangers viktigaste utespelare och jag tror inte Buffalo kommer släppa till Nylander och Jagr på samma sätt som Atlanta gjorde. Ska Rangers skrälla här så krävs det att de tre namnen får ut max av sitt spel.

New Jersey - Ottawa 4-3
Inget snack om att New Jersey har fördelen på målvaktssidan, de har även riktigt vass förstakedja plus en hel radda med mycket bra hockeyarbetare som jobbar som likt Sovjetiska ledhundar under Lou. Ottawa gjorde ett bra jobb på Crosby och Malkin men här det svårare att plocka bort motståndare då NJs alla femmor kan avgöra matcher. Spezza och Heatly måste komma upp till Affe´s nivå som han hade i den första omgången då han var magnifik om det här ska lyckas. Det blir jämnt men Brodeur avgör!
Kommentera