NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #880559

Sv: Stanley Cup
Bissett19: När jag till slut fick ordning på allting så hade jag fått se andra halvan av period 1, inledningen av period två (innan jag gav upp på min VLC Player som hela tiden gör att datorn stängs av), samt hela period tre, när det gick att komma åt matchen via SopCast igen.

Det var en riktigt tuff match, där hjälten från match fem, Matt Schneider, utgick p.g.a skada. Man befarade att Red Wings spel i PP skulle komma att lida p.g.a detta, men så blev icke fallet. Istället klev lagets svenskar in i rollen som hjältar och gjorde vad som behövdes. Zetterberg kvitterar till 1-1 i början av andra perioden, på pass från Homer och Lidström. När sedan Evgenij Nabokov ska rensa iväg en rensning från Detroits försvarszon framför eget mål så hamner den oturligt nog framför hans och sitt lags del på en vilt rusande Pavel Datsuyks klubba, som bara har att sätta pucken i öppet mål. 2-1 Detroit efter period två.

I den sista perioden känns det som att Detroit är lite för starka för San Jose. Trots bortalagets fördel rent storleksmässigt kommer de inte riktigt åt hemmalaget. Jag får den känslan, för Detroit har förvånansvärt lätt att komma till avslut. Både 3-1 (genom Mikael Samuelsson i PP, på pass från Zäta) och 4-1 (Holmström i PP, på pass från Zäta i Gretzkyposition) kändes som lite väl "enkla" mål. Enkla så tillvida att Detrot inte behöver kämpa ihjäl sig för att skapa målläget från början. Men San Jose hade förstås inte tålamodet att vänta heller. I underläge på bortais är väl matchbilden sällan så att du får den tid du behöver tack vare ett avvaktande motståndarlag.

Zetterberg, 1+2, Datsyuk, 1+2, Holmström 1+1, Samuelsson 1+0 och Lidström 0+1 var de som vann matchen åt Wings den här kvällen. Lite kul i slutet av matchen var att publiken kastade in bläckfiskar på isen. Både riktiga och i tygform. Jag har bara sett det hända på min X-box hittills ;-)

Match sex på måndag i San Jose. Lets go Red Wings!