NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #883976

Sv: Stanley Cup
Då var Zätas borta-mödom spräckt i det här slutspelet, 2 ass inatt. För övrigt massvis med svensk poäng i Redwings imponerande 5-0 seger över Anaheim i Anaheim.

Matchens gestalt var Tomas Holmström med 2 mål och 1 assist. Han fick även en vansinnigt ful tackling där både Rob Niedermayer och Chris pronger fullföljde i ryggen på honom vid ställning 4-0 i mitten av den andra perioden. Han spräckte upp ett jack i pannan och blödde ganska rejält från huvudet. R.Niedermayer fick matchstraff.

Trots att Detroit sedan hade 4-0 inför sista så klev en nysydd Tomas Holmström in i den tredje perioden och körde på för fullt och fick en ny jättetackling i första bytet så hjälmen åkte igen, men han reste sig och la sedermera en läcker assist till Valteri Filppula som rakade in femman.

Efter matchen fick Holmström frågan på hur han mådde och svarade på sin tarvliga Norrbottens-engelska: - I feel great!

Matchens idiot var Chris Pronger som spelade väldigt ovårdat vid en del tillfällen och gnällde dessutom värre än en Kent Forsberg i högform på domaren.