NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #885144

Sv: Stanley Cup
LA Kings: Efter den andra perioden i match 5 mellan Sabres och Senators har bortalaget vänt underläge till ledning 2 mål mot 1, efter ett väldigt snyggt kontringsmål i slutminuten av Jason Spezza, signerat Daniel Alfredsson. Buffalo tog ledningen genom mål av Jochen Hecht, och hade som synes bra kontroll på spelet. Båda lagen smäller på ordentligt i närkamperna, men det är ärliga tag, för domarna behöver inte ta överdrivet många utvisningar.

Ottawa fick chans till kvittering i spel 5 mot 3, men Sabres styrde på ett imponerande sätt ut spelet från sin egen box. Kort därefter skulle man dock få utdelning. Efter att man snurrat friskt i Buffalos zon i PP så fick man lite rörelse på den annars rätt täta boxen, och på en retur kunde Dany Heatley sätta 1-1. Målet som betydde 1-2 var som redan sagts väldigt vackert. Det börjar med att målskytten Hetaley vinner pucken vid eget mål efter att ha täckt skott. Pucken nås av Alfredsson som åker får fritt läge längs med sargen. I läge två mot en åker sig Jason Spezza fri vid andra sidan rinken, och vare sig den försvarande backen, eller den anars duktige Miller i Buffalokassen kan förhindra öppet mål för Spezza.

Nu är period tre snart igång. Blir det Ottawa som avancerar till sin första final i Stanley Cup, eller lyckas Buffalo reducera ytterligare en gång, och ordna en sjätte match i den kanadensiska huvudstaden på måndag kväll? Den som lever lär få se.