NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #91368

Stanley Cup
Vilka lag tror ni når finalen? Kan man egentligen utläsa några tendenser efter bara 2 matcher (3 i CAR-TOR fallet)?

Om jag ska "gissa" så tror jag på en lång serie mellan Colorado och Detroit. Kan mycket väl bli sju matcher. Det känns som om inget av lagen kommer förlora två matcher i rad. För att det ska hända krävs en exceptionell insats av lagets målvakt (och vi vet ju att både Roy och Hasek faktiskt är kapabel till att göra det). Mitt avslutande tips (och då erkänner jag att jag tippar en del med hjärtat) är dock att Colorado vinner med 4-3 i matcher efter att Roy gjort en kanonmatch i den sjunde och avgörande matchen.

Den andra semifinalen, mellan Carolina och Toronto, är väldigt svårtippad. Men Carolina har det rätta flytet just nu och är inne i en fantastisk uppåtgående trend. De har bl.a. vunnit 5 av 6 matcher i sudden death på vägen fram till finalen. Detta måste man gå stärkt ur. Carolina är dessutom förskonade från skador i truppen. Enda riktiga skadan var på backen David Tanabe och hans plats togs av Niklas Wallin. Samme Wallin som avgjort 2 matcher till Carolinas fördel. Toronto däremot, har mer än en femma av ordinarie spelare skadade. Nu i morse kom rapporter om att även Mogilny skadats. Då spelar det ingen roll att Mats Sundin är tillbaka i laget. Han kan inte själv lyfta ett helt lag. (Det är bara Foppa som kan det). Jag tror faktiskt att Carolina vinner resterande matcher. Mitt tips är alltså 4-1 i matcher till Carolina.

Väl i en final så räcker inte Carolina till. De kommer säkerligen att vara med och kriga och kanske ta någon match till förlängning. Men i slutändan räcker de inte till mot ett lag som Colorado eller Detroit. Finalen slutar 4-1 i matcher.

Jag har tjatat om liknelser mellan Carolina och Modo tidigare. Tar sig Carolina till final så blir liknelsen komplett. Väl där går dom samma öde till mötes som Modo. Ska jämförelsen med svenska Elitserien bli total så blir det Detroit som de möter och får stryk av. Detroit som utan tvivel varit det klart bästa laget under NHL's grundserie. Men då saknade Colorado Peter Forsberg i laget. Det gör dom inte nu. Han kan vara tungan på vågen som i slutändan väger över till Colorados fördel.

Den som lever får se! Detta är iaf mina tips och synpunkter. Du tycker säkert inte likadant...
Kommentera