NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #92502

Sv: Wings - Avs
Bune: Man kan ju undra hur du som inte verkar veta ett smack om ishockey lyckats att nästla dig in här på Hockeysnack? Roy en sopa. Säg det till en Coloradoanhängare och du skulle få en snyting. Säg det till en äldre Montrealanhängare och han skulle definitivt titta på dig med höjda ögonbryn som om du sagt att 'jorden är platt'.

Okej, man har rätt att kritisera en målvakt för hans brister. Roy är inte den bästa målvakten med klubban bakom sin egen bur. Men å andra sidan, det är inte Hasek heller. Eller ta för den delen en handfull andra målvakter i övriga NHL-lag...

Men det finns ett som är säkert. Du kan fråga alla nuvarande NHL-coacher denna fråga: -Vilken målvakt skulle du helst vilja ha i ditt lag i ett slutspel om du fick välja vem du vill? Jag garanterar att 90% skulle välja Patrick Roy.

Han har till dags dato spelat i 237 slutspelsmatcher och vunnit 147 av dem (det ger en vinstprocent på 62% genom hela karriären). Han har HÅLLIT NOLLAN i 22 av dessa matcher (överlägset bäst genom tiderna). Några av dessa "nollor" har kommit i årets slutspel, så vid 36 års ålder håller han fortfarande en förvånadsvärt hög klass. De senaste 10 åren har han bl.a. haft en räddningsprocent som alla år legat högre än 90%.

Roy har hittills vunnit fyra Stanley Cup titlar. När du har vunnit lika många har du tillåtelse att kalla honom för sopa. Eftersom du troligtvis inte är äldre än 13 år så är din okunskap ursäktad. Men från och med nu så vet du förhoppningsvis bättre...
Kommentera