NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #92628

Sv: Wings - Avs
Jimmy: Jag tror egentligen inte att man fattar hur stort det måste vara att som Foppa gör, gå in och dominera match efter match i ett slutspel, efter att ha varit borta från ishockeyn i ett helt år pga skador.

Det är nästan så att Forsberg bör få Conn Smythe Trophy även om Colorado skulle förlora de kommande två matcherna. Inte sedan Wayne Gretzky och Mario Lemieux höll på som bäst har någon varit så överlägsen i slutspelets poängliga.

18 matcher: 9 mål, 18 assist = 27p

Tvåan Sakic har på 19 matcher skrapat ihop 19p (vilket ändå är väldigt bra för att vara slutspel)

Jag måste säga att jag ärligt talat trodde att Detroit skulle köra över Colorado efter att jag sett den första matchen i serien. Men jag hoppades givetvis på Colorado och nu är dom en match från Stanley Cup final. Innan serien trodde jag på 7 matcher. Det kan mycket väl bli så trots Colorados vinst senast. Bortaplan verkar nästan vara en fördel i detta slutspel. Jag tror på en målsnål sjätte match. Kanske 0-0 efter full tid. I sudden kan det gå hur som helst. Bortalaget har dock fördel i sudden. I de sex senaste sudden-death-tillfällena mellan COL-DET har bortalaget avgjort. Antagligen för att det är mer pressande att spela inför hemmapublik.

Hur som helst, vilken finalserie! (för alla är väl överrens om att detta är den moraliska finalen). I den "riktiga" Stanley Cup finalen kommer laget från väster att vinna med 4-0 eller 4-1. Ser inget annat scenario. Varken Toronto eller Carolina kan hota.
Kommentera