NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #93596

Sv: Big Red...
MrLeth: Du har rätt i din poäng att media i Sverige bevakar Colorado hårdare än övriga NHL-lag (kanske med undantag av Toronto). Men varför är det så? Jo två av våra absolut största NHL-stjärnor spelar i Colorado och Toronto. Fixstjärnor drar mer medialt intresse än ett bra lag gör. Se t.ex. Gretzky och Lemieux för ett par år sedan.

Att det skulle bli Detroit som tar hem Stanley Cup bucklan var ju ingen skräll innan säsongen startade. Det var ju bara att titta på laguppställningen för att man skulle se det. Har man råd att sätta Brett Hull i fjärdekedjan då har man en hyffsat bred trupp! :)

Avs krigade dock otroligt bra. Colorado gjorde sammanlagt 54 mål i årets slutspel. Foppa slutade på 27p (9+18). Han var alltså inblandad i exakt HÄLFTEN av lagets målskörd (lägg därtill till att han även har varit inne vid vissa mål utan att ha fått något ass). En stjärna gör som sagt inget lag. Foppa var alldeles för ensam. Colorado gick runt på två kedjor. Detroit på fyra. Till slut blev den fysiska och mentala anspänningen för Colorado för stor. Serien avgjordes nog egentligen när Roy slängde in pucken i eget mål i den sjätte matchen. Måste vara tufft att ladda om mentalt efter det.

Detroits sista match påminde mig lite grand om Modos match mot Luleå där serien hade varit jämn länge, men i sjätte matchen "gick proppen ur" och Modo vann med 9-4. Detroit är ett mycket komplettare lag som helhet. De förtjänar alla positiva rubriker de kan få. Nu vinner de Stanley Cup och Hasek får avsluta(?) sin fantastiska karriär med att äntligen få höja den viktigaste bucklan av dem alla.

För inte ska Carolina kunna ge dem särskilt stora bekymmer...
Kommentera