NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #93598

Sv: Big Red...
Bune:
Colorado-anhängarna har säkert varit ute och lapat sol, som de flesta andra.

Efter att Roy på ca 12 minuter släppt 4 puckar bakom sig, så var matchen avgjord. Detta för att det var ett motståndarlag som ville vinna och spelade på säkerhet. När Colorado försökte anfalla så hade man 5 man mot sig + Hasek, för ingen i Detroit behövde gå så hårt framåt.

Det lilla halmstrå Foppas gäng fick, var när de spelade en man mer, men man orkade eller kunde inte samla krafter till några farliga avslut.

Naturligtvis, har Detroit kommit i 4 måls underläge och med en spelartrupp som fått slita hårt på toppspelarna (pga skadeläget), så skulle nog de också haft svårt att komma igen.

Skyller inte bara Roy för målen, backarna orkade inte hålla emot och backa upp honom som vanligt, de såg sega ut och vart frånåkta av pigga Detroitspelare. Både Foppa och Roy gjorde sina misstag, men vi får komma ihåg att de har räddat laget flera gånger om i tidigare matcher.

Sedan kan man kanske i efterhand undra varför man inte bytte in andremålvakten tidigare, när han fick chansen var det kört. Men detta har ju att göra med att ibland blir Roy en vägg efter sina misstag, men i går var det katastrof ( han var mänskligt berörd)

Det kändes som att man redan i Denver gjorde en tabbe när man begärde mätning av Haseks klubba, där tog Detroit hem en psykologisk seger. Tyckte att den situationen vart pinsam för spelarna i Colorado. Man åkte nog inte ut på isen efter det och kände att nu kommer vi att ha lättare att överlista Hasek.
Dessutom vart det 4-4spel, i stället för 5-3 spel som de hoppats på.

Såg att Sakic hade uttalat sig efter matchen och sagt: "De kunde inte komma med några bortförklaringar" han är en stor lagkapten och lirare.

Detroit har 3 svenskar som får fortsätta lira i finalen, så det är bara att önska dem lycka till.
Men skall jag vara ärlig så hade jag helst sett att Foppa fått möjligheten, som kämpat så för att komma tillbaka.
Ishockey är ett lagspel och Colorado räkte inte till den här gången.

Varning för att Detroit underskattar sin motståndare i finalen, de har inte tagit hem pokalen ännu.
Kommentera