NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #94866

Sv: NHL-finalmatchen
Grattis Detroit till en lysande säsong. Tack Scotty Bowman för allt du gjort för hockeyn. Det är obetalbart. Nu när han slutar kommer alla andra coacher borta i USA att försöka leva upp till Scotty.

Nick Lidström vald till Conn Smythe. Känns lite märkligt måste jag säga. Även om Lidas är världens bästa back så tycker inte jag att han har varit lika värdefull som Hasek. Sedan finns det spelare i andra lag som också gjort mer för sitt lag, t ex Foppa som vinner poängligan i slutspelet trots att han inte tar Colorado till final och trots att han inte spelat en enda grundseriematch, men tyvärr är det så att NHL/NHLPA sällan för att inte säga aldrig väljer någon som inte finns i det vinnande laget. Lite svagt. Hade Colorado slagit ut Detroit hade Foppa varit given för Conn Smythe.

Roligast och ändå det som gav mig tårar i ögonen var när Vladimir Konstantinov leddes ner på isen för att fira tillsammans med laget. Många av de spelare som vann i natt var med då Konstantinov efter ett våldsamt firande av den förrförra Stanley Cup-vinsten, krockade med ett träd och blev förlamad från nacken och neråt. Nu leddes han ut av två personer och visade sig må mycket bättre än för ett par år sedan.

Som sagt:

Grattis Detroit! Tack Scotty! Grattis Nicklas!
Kommentera