NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #95988

Sv: Draften
Jimmy: Aaron Ward och Mike Rathje är väl de två spelare som lyckats bäst av de som du räknar upp. Dessa två backar är väl trots allt stabila spelare i sina respektive lag (Ward - Carolina och Rathje - San Jose). Men som sagt, de kanske inte blev de stjärnor(?) som de förväntades bli. Men det är å andra sidan svårt för en back under 30 att utmärka sig i NHL numera. Alla de bästa backarna i ligan just nu är över 30. Det verkar krävas rutin för att lyckas bli en riktig superback a la Lidström, Blake, Chelios etc.

Aaron Ward spelade ju i Stanley Cup final med sitt Carolina så sent som i år och det är ju en klar merit. Men jag skulle nog ranka Mike Rathje något högre än honom ändå. Han har gjort en mycket bra säsong i San Jose. Slutade på delad 17:e plats totalt i hela ligan i +/- statistiken med (+23) efter en hel säsong. Spelade dock bara 52 matcher.

Av de andra namnen du räknar upp så är ju de flesta medelmåttor. Förutom då kanske Dumont i Buffalo. Han slutade fyra i deras interna poängliga i år, före bl.a. Afinogenov som anses vara en rätt stor spelare i Ryssland.

Avslutningsvis kan man väl konstatera att det säkert är kul att gå först i draften, men samtidigt får man en oerhörd press på sig att lyckas. Kanske lite skönt för Bouwmeester (draftad som #3 i årets draft) att han inte valdes först som alla förhandstipsen indikerade. Nu får Rich Nash istället leva med pressen att han måste lyckas. Frågan är hur många som skulle vilja vara i hans skor?
Kommentera