NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #98733

Sv: Hur många europeiska spelare stack?
Da Beezer: Någon jämförde Lindros och Forsberg första säsonger i NHL, så därför kunde kanske jämförelsen vara aktuell även idag.

Smaken är som sagt som baken. Du hävdar att det inte är någon tvekan att Lindros är bättre än Peter om man jämför "de bästa genom tiderna". Jag tycker det är omöjligt att göra en sådan jämförelse eftersom inte någon av dem har slutat spela ännu. Båda är bra spelare, men jag skulle ranka Peter som den mer värdefulla spelaren av dessa två IDAG. Jag tror även att de flesta coacherna skulle göra det. Givetvis spelar Lindros hjärnskakningar in i den frågeställningen. Får han ytterligare en smäll så är han borta för alltid, och då tappar laget deras bäste spelare för resten av säsongen. Jag rackar absolut inte ned på Lindros kvaliteter. Han var bland de bästa i NHL under flera år (bättre än Peter t.ex.). Men "Legion of Doom" är svunnen tid och nu råder det andra omständigheter. För Lindros skull kan vi ju hoppas att han får vara frisk under en hel säsong och då se vad han kan ådstadkomma igen. Det finns minst lika många stjärnor i Rangers nu som i Colorado så han har en bra omgivning. Om de bara lär sig att "jobba för laget" så kan de gå långt i slutspelet också.

Personligen tror jag Peter Forsberg skulle kunna göra ännu mer poäng ifall han fick vara förstecenter i något lag. Att spela med Sakic innebär inte alltid enbart fördelar. Det skulle vara rätt kul att se Foppa utbytt mot Allison i LA Kings förstaline t.ex. Tillsammans med polaren Deadmarsch och Palffy skulle de utgöra en fruktad kedja och producera poäng i mängder!

Jag antar att ingen av oss kommer att ändra ståndpunkt i frågan om vem som är bäst av Lindros och Forsberg. Sånt sitter djupt rotat. Precis som hos dem som har skillda menaktigheter mellan Gretzky och Lemieux som "den bäste genom tiderna". Jag hävdar Gretzky men känner kompisar som lika självsäkert säger Lemieux. Men det är väl skönt att inte alla tycker likadant i alla frågor. Annars skulle det inte bli några diskussioner...och ett ganska tråkigt Hockeysnack.
Kommentera