NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #99367

Sv: Hur många europeiska spelare stack?
Et tu Brute & NuMo: Tack för att det finns fler som också insett Peters storhet som hockeyspelare (även om jag erkänner att min bedömning av honom självklart blir lite subjektiv eftersom han är min egen personlige favoritspelare).

När Lindros presterade som bäst i ett slutspel hade han väl LeClair och Renberg bredvid sig. Inga dåliga lirare just då (även om de idag har tappat väsentligt i effektivitet). Om vi jämför det med årets slutspel där Foppa (efter att ha varit frånvarande ett helt år pga skador) hoppar in direkt och spelar med Drury och Reinprecht. Ändå vinner han poängligan i slutspelet i stor stil.

Frågan till "da Beezer" är väl om inte dåtidens LeClair/Renberg var minst lika bra, om inte bättre, än dagens Drury/Reinprecht?

Så att säga att all statistik visar på att Lindros är den bäste genom tiderna i jämförelse med Peter kan väl diskuteras. Dessutom är det rätt orelevant att ens försöka jämföra eftersom ingen av dem har avslutat sin NHL-karriär ännu.

Det vi däremot kan vara överrens om är att både Peter och Eric är två fantastiskt bra hockeyspelare. Men för dig "da Beezer" kommer antagligen Lindros alltid att vara den största (ditt favoritlag Philly lär kanske ha stor del i det?). Men för mig kommer Peter i nuläget att vara den större av de två. (jag har följt honom sedan modoåren)

Slutligen: Att "spela i ett bättre lag" behöver väl knappast automatisk garantera större poängskörd? Se t.ex. på Iginla.
Kommentera