Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1239018

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Hahl Bundy: Som sagt: bortse från rubriken, den ska locka läsare.
I artikeln talar man om "fraktur", vilket jag som medicinsk lekman uppfattar som ngt lindrigare men samtidigt tillräckligt lindrigt för att kanske kunna genomföra en sprinttävling.
Å andra sidan vittnar många som haft revbensfrakturer om smärtor som absolut skulle förhindra ett genomförande av ett skidlopp, så det vete fan vad man ska tro.
Hon kan ju ha gått på smärtstillande medel som vad jag vet iaf till viss del lindrar smärtorna vid en revbensskada.
Eller så handlar det om ett försök att framstå som hjälte, vad vet man.
Vi vet ju heller inte nåt annat än vad som står i tidningarna.
Men att åka med 4-6 revben av är nog nästintill en fysisk omöjlighet, iaf när det handlar om att ta sig igenom ett sprintlopp och dessutom lyckas bli 3:a.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden

Huge: "Å andra sidan vittnar många som haft revbensfrakturer om smärtor som absolut skulle förhindra ett genomförande av ett skidlopp, så det vete fan vad man ska tro."

Alla har dock inte samma smärtupplevelse, själv har jag aldrig i hela mitt liv haft så ont som när jag bröt två revben för ett par år sedan (jag kunde med nöd och näppe resa mig ur sängen och att röra mig snabbare än snigelfart var inte att tänka på) men andra känner betydligt mindre. Dessutom kan man smärtlindra ganska rejält med tillåtna smärtstillande medel.

Däremot ställer jag mig mycket tveksam till att hon skulle ha fått åka skidor med 4-6 helt brutna revben så det handlar snarare om partiella frakturer än kompletta (vet inte om det är den korrekta medicinska nomenklaturen, men en fraktur kan alltså vara allt från en liten spricka till att benet är helt av). Det vore direkt livsfarligt att åka med fullständiga brott då de brutna benen skulle kunna punktera lungorna, speciellt med tanke på hur skidåkare viker ihop överkroppen i många situationer.

Kommentera

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Huge: Ja du Huge jag är nog överens med dig. :)
Kommentera