Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #680897

Sv: hockey
JimmyH: Hur jag tänker, ja, ungefär i de banor som du verkar resonera. Mer om detta lite senare. Matchen i sig var ju ingen maktdemonstration av rysk ishockey, inte alls. Det man visade var väl att man för en gångs skull verkar kunna hålla ihop som ett lag. Vi får se om det håller hela vägen. Dessutom såg ryssarna nervösa ut innan 1-0. Vilket lag blir inte förskiktigt i ett läge där du riskerar att ha spelat klart?

Du nämner de unga och lovande spelare som Kanada valt att lämna hemma, och som kanske hade varit precis det som Kanada hade behövt för att kunna få upp sitt spel en nivå. Ryssland, däremot, tog med killar som Malkin och Ovechkin, killar som kommer att höra till världstoppen i många år framöver. Det gäller att våga för att vinna. Det gjorde inte Kanada, inte fullt ut i vilket fall. Att man sedan förlorar på en tveksam händelse tar ändå inte bort känslan man haft under hela turneringen, man har ett alldeles för trögt lag på stor rink, och man sknar den fart som t.ex Ryssland kan hålla i byte efter byte.

Ryssland har under den här turneringen, tillsammmans med Slovakien visat upp ett helt fantastiskt anfallsspel, med ett passnings- och speltempo som man knappt sett tidigare. Jag har alltid varit svag för det ryska sättet att spela hockey. Me det lagspel och målvaktsspel som man haft såhär långt känns det inte långt borta med ett ryskt OS-guld.
Kommentera