Övrig sport

1637 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #1225026

Sv: Are you ready for some football!!!
Då kan man säga att slutspelet är igång i NFL. För ikväll, svensk tid, drar Wild-card Weekend igång med 2 matcher och de resterande 2 spelas imorrn.

Först ut är en returmöte från förra veckan, Cincinnati Bengals - NY Jets. Då säkrade Jets slutspelsplatsen med en 37-0 seger emot Bengals men jag tror dom får det betydligt tuffare idag.
Egentligen två jämna lag men den stora och avgörande skillnaden kommer nog sitta i rookie-QB Mark Sanchez i Jets emot dubbla ProBowl-QB Carson Palmer.


Kvällens andra (läs Nattens) match Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles är även det ett returmöte från förra veckan då Cowboys nollade (24-0) ett Eagles som hade kunnat slippa Wildcard-spel om dom spelat bättre. Den extra veckans vilan hade dom nog behövt för ikväll kommer dom inte orka stå emot heller.

Viasat Sport sänder med start 22.30 resp 02.00

Imorrn spelas
New England Patriots - Baltimore Ravens
Arizona Cardinals - Green Bay Packers
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Are you ready for some football!!!
Det var ett piggt och felfritt Jets som överraskade samtidigt som Bengals inte kunde knyta ihop säcken när dom kom nära end zone. Och att missa 2st Field Goals (28 resp 35yrds) gjorde inte saken bättre. 24-14 till Jets

Den andra matchen gick dock enligt vad dom flesta trott. Cowboys fortsatte rida på vågen medans Eagles mest trampade vattten. 34-14 till Dallas.

Så över till kvällens drabbningar:

New England Patriots - Baltimore Ravens (19.00 Viasat Sport)
Detta känns som en säker hemmaseger och orsakerna är många.
Hemmaplan, Tom Brady och slutspel säger dock det mesta.

Dock så har Brady haft problem med skador (revben och finger) på slutet men säger att han är redo. Dessutom skadades deras bästa mottagare Wes Welker förra veckan och kommer inte till spel så det vilar mycket på deras springspel.
I andra vågskålen ligger Ravens duktiga defensiv, som dock har några tunga skador, som inte släpper till så hemskt mycket.
Det blir ingen storseger men en säker sådan för New England.

Arizona Cardinals - Green Bay Packers (Viasat Sport 22.40)
Arizona "vilade" sig iform medans Packers "ångade på" i förra veckans, så gott som, obetydliga möte. Vi får se vilket recept som var bäst.
Vi har två bra QB:s i Kurt Warner och Aaron Rodgers men det skiljer i rutin till Warners fördel. Lägg till detta grymma WR Larry Fitzgerald som med sin storlek och hemmaplan så ser man att Cardinals kan producera offensivt. Men det behövs då dom inte har lika bra försvar. Dessutom är kanske Fitzgerald lite ensam sedan 2:a mottagaren Boldin är tveksam till start.

Green Bay har iår, äntligen, visat att dom kan lira boll utan Brett Favre och har ett mycket balanserat lag som är byggt för att gå hela vägen. Att Cornerbacken Woodson (9 interceptions) utgick senast oroar lite defensivt men det sägs inte vara nåt problem. Aaron Rodgers har dessutom ett flertal duktiga mottagare att kasta till förutom ett starkt springspel. Dessutom är dom ett bra bortalag.

Cardinals måste spela på topp och dessutom våga vara fantasirik i både offensiv och defensiv för på så sätt överraska Packers om dom skall ha en chans.
Men detta tar Packers, kanske inte vackert men säkert, hem.


Kommentera

Sv: Are you ready for some football!!!
Salle: Härligt resultat som Packers kommer in med från sista grundserieomgången mot just Cardinals. Men jag har inte läst på fullt ut, vilade tättingarna nyckelspelare eller är det bara en gröngul formtopp?
Kommentera