1150x200-hockeyicerinkfornhlteamsby_0.png

Support

4750 inlägg · 375 ämnen

Inlägg #1057500

Sv: Nya HockeySnack HS3 släpps den 15-16 september
250kg kärlek och hellge.

Enligt mig så skall det inte finnas stramare ramar som HS olika gästblöcker måste hålla sig till. Varje gästboks egen autonomi är av största vikt och charmen med HS - en community som erbjuder unika debatter över laggränserna.

HS har sina reger och de är bra. Tillräckligt bra. Tyvärr så har de reglerna i vissa detaljer faktiskt inneburit mindre självtänkande i gästböckerna.

Tänker t.ex. på den tidigare tumregeln att i varja gästbok så bestämmer dess moderatorer vilka som intjänat epitetet "profil" där det därmed tolereras en annan (högre) ribba, en mer tolerant nivå, från moderatorerna att tänja på debattgänserna i provokativt syfte. Iom. att denna filosofi inte är rådande och dessutom - för mindre självständigt fritänkande moderatorer - är svårtolkad, så har filosofin i stort sett spelat ut sin roll när det brinner till och dessa "profiler" ifrågasätts i moderationsgästboken så är det en svårförsvarad filosofi.

Modos gästboksmoderatorer värnar fortfarande om denna filosofi och försöker moderera efter den.

Tyvärr så måste jag nog ändå hålla med hellge om ett problem som uppstår. Timrågästboken har allt som oftast (tikar håller inte med, det ständiga problemet.) behandlats som en "profil" på HS. Med jämnmod tillåts man gå utanför HS regelverke när det gäller hån, spott och spe.

Man tillåter ofta tikar i Timrås gb. att gå än längre än vad "profil-filosofin" för varje gb. egentligen var tänkt att vara. En gästboksprofil enligt min tankegång skall tillåtas gå ett steg längre i sin provakation i en debatt, men inte i personliga verbala tillmälen och påhopp.

Det här är naturligtvis mina egna tankebanor i ämnet, men jag känner mig inte ensam.

Angående de pubertala omogna debatterna (om man nu skall kalla det för debatter.) så är jag faktiskt för. Glöden, ogillandet, "hatkärleken", gliringarna etc. är en förutsättning för HS fortgående.

Sponsoreliten tittar på besöksunderlag, snarare än gästboksetik. Det är jag säker på. Hockey är folkets sport. Därför skall folket debattera på folklig nivå. Det viktiga är ändock att vi gör det civiliserat inom rimliga gränser. HS kommer aldrig att bli ett elitforum att debattera ishockey på som det är utformat nu.

Därmed inte sagt att inte vi borde ha möjligheten att skriva med meningsfulla tankar och åsikter. HS tenderar att mer och mer bli ett ointressant chat-forum. Det är HS största problem, enligt mig.
Kommentera