Svenska Hockeyligan

7508 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #1085810

Sv: hockeyligan.se
mattias - 74: Men i NHL spelar ju alla lag lika många matcher, det är ju där det "orättvisa" kommer in här. Visst har LHC och HV vetat om detta länge och borde ha planerat sin trupp efter hur många matcher som ska spelas.
Men känslan hos dessa klubbar är att man som många andra känner är att de skickar iväg sina spelare på matcher som är helt eller åtminstone delvis är onödiga, när dessa spelare som är tongivande i sina klubbar skulle behöva vara hemma och vila upp sina kroppar.
Det är väl ingen i NHL som tror att deras spelare kan prestera på högsta nivå i 86 omgångar, utan alla måste vila nångång. Och då är ju dessa landslagsuppehåll väldigt passande.


Men der är ju pinsamt att inte detta är löst innan, nu står hela hockeysverige med brallorna nere för att man itne löst detta innan säsongen.

Jag förstår båda sidor, men enda lösningen jag ser är att förbundet får släppa efter på hur många matcher de ska spela. Dels för deras egen skull, dels för att klubbarna ska kunna utvecklas och konkurera med övriga världen.
Det är i klubbarna vi har störst utvecklingspotential, det är där vi kan få in mest pengar i framtiden. Då ser jag hellre att klubbarna försörjer förbundet med eknomiska bidrag som de sen kan slussa ut i hockeysverige för att säkra upp talangutveckling och annat nödvändigt än att landslaget ska spela 30 onödiga matcher/säsong.
Kommentera