Svenska Hockeyligan

7508 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #315703

Sv: Förändring
Tror helt klart på bärigheten i en landsomfattande "superetta" i hockey, vad man inte får glömma i all neggo-propaganda som herrarna i artikeln bjuder på för dagens serier [f]redan nu[/f] är att de redan nu faktiskt drar mycket publik, relativt sett och trots alla 10-2-resultat och derbyomgångar. T.ex. var södra allsvenskan i fjol sveriges tredje mest publikdragande idrottsliga, efter allsvenskan i fotboll och elitserien i hockey...men före hanboll, basket, volleyboll och andra sporter med ribbstolar på väggarna men enormt mycket mer exponering i den genomsnittliga sportspegeln på en söndagkväll.

Fixa någon form av tv-exponering på regelbunden basis av matcherna, och du löser många klubbars problem med sponsorsintresse och du får folk på orterna i högre utsräckning att förstå att det handlar om elitidrott där borta i skjulet som de inte går till.

Norra allsvenskan har några få ljusglimtar på publikområdet, men om några år kommer säkert det inneboende hockeykunnandet och intresset på orterna hos flera norrföreningar göra att de kommer tillbaka. Skellefteå var långt ifrån något ES-lag på de flesta områden för 10 år sedan, men ville tillbaka och kom tillbaka - fler klarar av det...med rätt människor vid rodret.

14 lag? Inga derbygrupper? Sunt, sportsligt och det speglar hur många lag det finns som klarar av att spela i ES idag (ja, det sista är en personlig uppfattning, mycket personlig).

Det enda som jag vill såga helt är direktuppflyttningar, det är inget som syftar till att höja den sportsliga kvaliten någonstans, enbart ett sätt av Wikegård att klia Järnkaminernas rygg. Hockeyn behöver inga Oddevold-s, Umeå FCs eller GAIS-ar (gångpågångpågång) som blir resultatet av att det inte ställs krav på att de uppflyttade både måste uppfylla sportsliga och ekonomiska krav.
Kommentera